• Αρχικη
 • Συνεργασιες
 • Γυναικολογια
 • Ογκολογια
 • Συμβουλες
 • Μεταδιδόμενα Νοσήματα
 • Ρομποτικη Χειρουργικη
  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ
  Μαιευτικη
  Εβδομαδες εγκυμοσυνης
  Τοκετος
  ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
  αρθρα & Νεες μεθοδοι
  προσωπικη γνωμη
 • Βιογραφικο
 • Επικοινωνια
 • Error
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 62

  Φυσιολογία του Κύκλου

  Φυσιολογία του κύκλου

  29.05.11 / Κατηγορία Φυσιολογία του Κύκλου / από τον Θ.Αδάμη

  Η διαδικασία της ωορρηξίας δεν είναι μία απλή διαδικασία. Απαιτεί τον πολύπλοκο συνδυασμό πολλών παραγόντων για να είναι επιτυχής. Η ωοθήκη απλά είναι το τελικό όργανο-στόχος, δηλαδή το όργανο στο οποίο εκδηλώνεται άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε αποτυγχάνει η δράση ενός ορμονικού δικτύου. Το δίκτυο αυτό ονομάζεται άξονας και το αποτελούν με την σειρά που επιδρά το ένα κέντρο στο άλλο, τα παρακάτω κέντρα. Υποθάλαμος, υπόφυση,ωοθήκες, μήτρα. Τα κέντρα αυτά είναι αλληλένδετα και επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Ας τα πάρουμε με την σειρά.

  Διαβάστε περισσότερα
  Χαρακτηριστικές λέξεις:

  Ωορρηξία

  29.05.11 / Κατηγορία Φυσιολογία του Κύκλου / από τον Θ.Αδάμη

  Η ωορρηξία είναι η διαδικασία απελευθέρωσης του ώριμου ωαρίου από το ωοθυλάκιο. Συμβαίνει, σε φυσιολογικές καταστάσεις, μία φορά τον μήνα στην μέση του κύκλου εάν αυτός είναι διάρκειας 28 ημερών. Σαν διαδικασία δεν είναι επώδυνη στις περισσότερες γυναίκες. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις γυναικών που βιώνουν έντονα συμπτώματα την ημέρα της ωορρηξίας. Μία κατάσταση που περιγράφεται σαν σύνδρομο επώδυνης ωορρηξίας. Χαρακτηρίζεται από διαξιφιστικό άλγος (πόνο σαν μαχαιριά) ιδιαίτερα έντονο που διαρκεί κάποιες ώρες και επηρεάζει την καθημερινότητα μίας γυναίκας. Ο πόνος είναι τέτοιος που μπορεί να προκαλέσει φόβο ότι πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό και να οδηγήσει μία γυναίκα στο Νοσοκομείο.

  Διαβάστε περισσότερα
  Χαρακτηριστικές λέξεις:

  To ωάριο

  29.05.11 / Κατηγορία Φυσιολογία του Κύκλου / από τον Θ.Αδάμη

  Από την στιγμή που θα απελευθερωθεί το ωάριο θα ξεκινήσει την περιπλάνηση του στο γεννητικό σύστημα με τελικό στόχο την γονιμοποίηση. Οι σάλπιγγες οι οποίες είναι ουσιαστικά προσκολλημένες πάνω στις ωοθήκες έχουν σημαντικό ρόλο στην περιπλάνηση του ωαρίου. Διαθέτουν την ικανότητα να συλλαμβάνουν το ωάριο και δεν το αφήνουν να χάσει τον δρόμο του. Με τους κροσσούς της που μοιάζουν με χτένα η σάλπιγγα σπρώχνει το ωάριο προς μία κατεύθυνση, δηλαδή προς την μήτρα. Επίσης η σάλπιγγα κάνει κινήσεις περισταλτισμού που της επιτρέπουν να σπρώχνει με μεγαλύτερη δύναμη το ωάριο στον σωστό δρόμο. Μία σημαντική επισήμανση είναι ότι η σάλπιγγα αποτελεί ένα όργανο θαυμαστής αρχιτεκτονικής και λειτουργικότητας. Επανειλημμένα βλέπουμε σε σαλπιγγογραφίες τις σάλπιγγες να είναι ανοικτές δηλαδή διαβατές από το υγρό αλλά αυτό δεν αποδεικνύει ότι είναι και λειτουργικές. Συχνά βρίσκουμε σε λαπαροσκοπήσεις σάλπιγγες οι οποίες αν και είναι ανοικτές στην σαλπιγγογραφία, εν τούτοις έχουν αλλοιώσεις και βλάβες που επηρεάζουν την λειτουργία τους. Η μόνη απόδειξη ότι είναι οι σάλπιγγες λειτουργικές σε ένα κατά τα άλλα υγιές ζευγάρι, είναι μία επιτυχής εγκυμοσύνη.

  Διαβάστε περισσότερα
  Σελίδα
  Στοιχεία Επικοινωνίας

  E-mail:
  mail@adamismd.gr

  Τηλέφωνο Ιατρείου:
  210 6985498

  Kινητό:
  6944 453044

  Fax Ιατρείου:
  210 6985494