• Αρχικη
 • Συνεργασιες
 • Γυναικολογια
 • Ογκολογια
 • Συμβουλες
 • Μεταδιδόμενα Νοσήματα
 • Ρομποτικη Χειρουργικη
  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ
  Μαιευτικη
  Εβδομαδες εγκυμοσυνης
  Τοκετος
  ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
  αρθρα & Νεες μεθοδοι
  προσωπικη γνωμη
 • Βιογραφικο
 • Επικοινωνια
 • Error
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 62

  Εικόνες από το DaVinci

  20.06.11 / Κατηγορία Ρομποτική Χειρουργική / από τον Θ.Αδάμη

  Οι βραχίονες του ρομποτικού συστήματος χρησιμεύουν και σαν "χέρια" ώστε να ανασηκώνουμε τα όργανα που θέλουμε να ελέγξουμε και να τα μετακινούμε. Οι βαθμοί ελευθερίας του ρομποτικού "χεριού" μας επιτρέπουν και να τους περιστρέφουμε ώστε να μπορούμε να τα ελέγχουμε πιο ολοκληρωμένα.

  adamismd_davinci01

  Στην συγκεκριμένη φωτογραφία τα ρομποτικά εργαλεία έχουν ανασηκώσει την μήτρα (το δεξί εργαλείο ακουμπά στο οπίσθιο τοίχωμα του σώματος της μήτρας) και το αριστερό εργαλείο έρχεται να το υποστηρίξει. Με τον τρόπο αυτό ελέγχουμε την οπίσθια επιφάνεια της μήτρας και τον χώρο του Douglas ανάμεσα στην μήτρα και το παχύ έντερο. Η μελέτη των ανατομικών σχέσεων των οργάνων πριν από την επέμβαση καθορίζει και το είδος της επέμβασης αλλά και τα βήματα τα οποία τελικά θα ακολουθήσουμε για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

  adamismd_davinci02

  Ένα μεγάλο υπορογόνιο ινομύωμα εξέχει από τον πυθμένα της μήτρας. Το ρομποτικό χέρι το συγκρατεί σε γωνία 45 μοιρών. Έχει σε μέγεθος σχεδόν φτάσει το μέγεθος της μήτρας. Δεξιά και αριστερά από την μήτρα φαίνονται οι σάλπιγγες. Η μελέτη της ανατομικής σχέσης του ινομυώματος με το σώμα της μήτρας θα μας οδηγήσει στην επιλογή των κατάλληλων βημάτων αφαίρεσής του.

  adamismd_davinci03

  Στην ίδια επέμβαση, ανασηκώνοντας την μήτρα, αποκαλύφθηκε το δεύτερο ινομύωμα που είχαμε εντοπίσει υπερηχογραφικά. Το ινομύωμα αυτό διεισδύει στο εσωτερικό της μήτρας και διαταράσσει την ανατομική θέση του ενδομητρίου προκαλώντας κολπική αιμορραγία.

  Η οθόνη του ρομποτικού συστήματος μας εμφανίζει ειδοποιήσεις κατά την διάρκεια της επέμβασης και για την κατάσταση των εργαλείων που χρησιμοποιούμε. Οι δικλείδες ασφαλείας που διαθέτει είναι πάρα πολλές. Στην 2η φωτογραφία υπάρχει μία τέτοια ένδειξη. Το ρομποτικό σύστημα βρίσκεται σε αναμονή λειτουργίας.

  adamismd_davinci04

  Τα εργαλεία μας, αφού ελεγχθούν και αναγνωριστούν από το ρομποτικό σύστημα, συγχρονίζονται. Η φωτογραφία αυτή επιλέχτηκε γιατί δείχνει με λεπτομέρεια τις "αρθρώσεις" των ρομποτικών "χεριών" και έτσι αποκτάμε μία εικόνα για την ελευθερία κινήσεων που διαθέτουν. Μην σας ξεγελά η μεγέθυνση. Πρόκειται για εργαλεία του ενός εκατοστού. Η μεγέθυνση που μας προσφέρει το ρομποτικό σύστημα είναι τέτοια ώστε τα εσωτερικά όργανα του ανθρώπου να φαίνονται υπερμεγέθη (το πραγματικό μέγεθος της μήτρας δεν ξεπερνά τα 4 εκατοστά). Και όμως το ρομποτικό σύστημα μας επιτρέπει να διακρίνουμε τριχοειδή αγγεία όπως αυτά που φαίνονται σε πρώτο πλάνο, οπότε μπορούμε να κινούμαστε σε ασφαλή όρια. Η ποσότητα αιματηρού υγρού που φαίνεται όταν μετρήθηκε ήταν περίπου 1,5 ml. Δεξιά στην φωτογραφία άυτό που φαίνεται σαν πληγή είναι εστίες ενδομητρίωσης της δεξιάς σάλπιγγας (κοιτάμε από πάνω προς τα κάτω).

  Χαρακτηριστικές λέξεις:
  Περισσότερα Άρθρα σε αυτήν την Kατηγορία: « Τα εργαλεία μας Ρομποτική Iνομυωματεκτομή »
  Στοιχεία Επικοινωνίας

  E-mail:
  mail@adamismd.gr

  Τηλέφωνο Ιατρείου:
  210 6985498

  Kινητό:
  6944 453044

  Fax Ιατρείου:
  210 6985494