• Αρχικη
 • Συνεργασιες
 • Γυναικολογια
 • Ογκολογια
 • Συμβουλες
 • Μεταδιδόμενα Νοσήματα
 • Ρομποτικη Χειρουργικη
  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ
  Μαιευτικη
  Εβδομαδες εγκυμοσυνης
  Τοκετος
  ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
  αρθρα & Νεες μεθοδοι
  προσωπικη γνωμη
 • Βιογραφικο
 • Επικοινωνια
 • Error
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 62

  Γυναικολογικά Προβλήματα

  Κύστεις ωοθηκών

  22.06.11 / Κατηγορία Γυναικολογικά Προβλήματα / από τον Θ.Αδάμη

  Κύστεις των ωοθηκών είναι οι διευρύνσεις της ωοθήκης που φαίνεται να είναι γεμάτη με υγρό. Μπορεί να είναι μια απλή κύστη με υγρό ή να περιλαμβάνει περιέχει περίπλοκες εσωτερικές δομές. Απλές κύστεις δεν έχουν εσωτερικές δομές και είναι λιγότερο ανησυχητική από εκείνες με περίπλοκες δομές ή στερεά συστατικά. Η υπερηχογραφία μπορεί να καθορίσει αν μια κύστη είναι απλή ή περίπλοκη.

  Διαβάστε περισσότερα

  Eνδομητρίωση

  22.06.11 / Κατηγορία Γυναικολογικά Προβλήματα / από τον Θ.Αδάμη

  Η λέξη ενδομητρίωση προέρχεται από το ενδομήτριο δηλαδή το επιθήλιο της μήτρας. Όταν μία γυναίκα έχει ενδομητρίωση αυτό σημαίνει ότι ενδομήτριο στρώμα με αδένες ( το οποίο φυσιολογικά πρέπει να βρίσκεται μέσα στην μήτρα ) βρίσκεται και σε σημεία έξω από την μήτρα. Αν και πολλοί μηχανισμοί έχουν προταθεί για την δημιουργία της ενδομητρίωσης ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι γνωστός.

  Διαβάστε περισσότερα

  Συμφύσεις

  22.06.11 / Κατηγορία Γυναικολογικά Προβλήματα / από τον Θ.Αδάμη

  Συμφύσεις & Χρόνιο πυελικό άλγος

  Ο χρόνιος πόνος της πυέλου ή / και συναφή εντερική διαταραχή αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για χιλιάδες ασθενείς. Αν και οι συμφύσεις είναι συχνά (αλλά δεν είναι πάντα) η αιτία αυτού του πόνου, η θεραπεία δεν πραγματοποιείται είτε επειδή ο χειρουργός δεν πιστεύει ότι οι συμφύσεις μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα, είτε λόγω του ότι η λύση των συμφύσεων θεωρείται δύσκολη ή μάταιη.

  Διαβάστε περισσότερα
  Χαρακτηριστικές λέξεις:

  Πόνος στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων

  Πρόκειται για μία κατάσταση με πόνο στην περιοχή των χειλέων σαν κάψιμο ή διαξιφιστικός πόνος. Μπορεί να συνοδεύεται από έκκριση. Τα αίτια είναι πολλά αλλά το πιο σύνηθες είναι τοπική φλεγμονή. Ακόμα και αν η φλεγμονή αφορά τον κόλπο εν τούοτις μπορεί να εκδηλωθούν συμπτώματα από τα χείλη, κατάσταση η οποία είναι πολύ ενοχλητική για την γυναίκα και επηρεάζουν την ψυχολογία της και τις δραστηριότητές της.

  Διαβάστε περισσότερα

  Πολυκυστικές ωοθήκες

  22.06.11 / Κατηγορία Γυναικολογικά Προβλήματα / από τον Θ.Αδάμη

  Τι είναι το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS);

  Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι μια από τις πιο κοινές ασθένειες που επηρεάζουν την ορμονική-αναπαραγωγική ηλικία των γυναικών. Στην πραγματικότητα, το PCOS περιλαμβάνει ένα φάσμα διαταραχών και όχι μια ενιαία διαταραχή. Οι γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν μια σειρά από σημεία και συμπτώματα, και, κατά συνέπεια, σε ορισμένες γυναίκες μπορεί να καθυστερήσει η διάγνωση . Ίσως, το πιο σημαντικό, πολλές γυναίκες να αγνοούν ότι παρουσιάζουν το συγκεκριμένο σύνδρομο.

  Διαβάστε περισσότερα
  Σελίδα
  Στοιχεία Επικοινωνίας

  E-mail:
  mail@adamismd.gr

  Τηλέφωνο Ιατρείου:
  210 6985498

  Kινητό:
  6944 453044

  Fax Ιατρείου:
  210 6985494