Print this page

Μεταδιδόμενα Νοσήματα

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Ο μεγαλύτερος φόβος στην ηλικία αυτή είναι τα νοσήματα που μπορεί να μεταφέρει ο ένας στον άλλο με την επαφή. Είναι πολύ συχνές οι κολπίτιδες κυρίως από μύκητες χωρίς να λείπουν βέβαια και τα μικρόβια. Η καθαριότητα είναι το α και το ω και για τους δύο, όχι μόνο για τα κορίτσια. Η χρήση αντισηπτικών ή οι υπερβολές οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα. Για την καθαριότητα μπορείτε να δείτε την αντίστοιχη παράγραφο.

Τι γίνεται με τον ιό των κονδυλωμάτων, που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μορφή επιδημίας. Να ξέρετε κατ' αρχήν ότι κάθε ένας είναι τελείως διαφορετική περίπτωση από τον άλλο. Το να συμβουλευτείτε τους φίλους ή τις φίλες δεν είναι αρκετό. Στην Ελλάδα γενικά υπάρχει ένα απίστευτο ταμπού απέναντι στους γιατρούς. Ο καθένας έχει άποψη και την λέει ιδίως ότι αφορά την Ιατρική. Το αποτέλεσμα είναι οι Έλληνες να μην συμβουλεύονται τον γιατρό. Κι όμως κάποια απλά πράγματα αν είχαν γίνει σωστά από την αρχή τα περιστατικά με κονδυλώματα θα ήταν πολύ λιγότερα.

Υπάρχουν 100 τύποι του ιού των κονδυλωμάτων και οι βλάβες που κάνουν δεν είναι απαραίτητα μεγάλες σε μέγεθος ή εμφανείς για να τις δει κανείς με γυμνό μάτι. Άρα ότι δεν βλέπουμε δεν είναι απαραίτητο ότι δεν υπάρχει.

Είχατε πολλούς ή πολλές ερωτικές συντρόφους; καπνίζετε; πίνετε; ξενυχτάτε; δεν τρέφεστε σωστά; τότε ανήκετε στην ομάδα υψηλού κινδύνου για να έχετε κάποιον από τους τύπους του ιού. Δεν είχατε παρά μόνο μία σχέση σταθερή; Ο σύντροφός σας το ίδιο; αν ναι τότε ο κίνδυνος απομακρύνεται. Πάντως αν θέλετε την συμβουλή μου χρησιμοποιείστε προφυλακτικό ακόμα κι αν η σχέση σας είναι σταθερή. Ο ιός αν μολύνει έναν άνθρωπο μπορεί να εκδηλωθεί χρόνια μετά. Κατά συνέπεια αν θέλετε να αισθάνεστε ασφαλείς τότε προφυλακτικό.

Η ενημέρωση αγοριών και κοριτσιών είναι απαραίτητη. Πολλοί ρωτούν πότε θα μπορέσουν να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους κα σωστά ενδιαφέρονται. Θα κάνουν όμως ένα εμβόλιο και τελείωσε, καλύφθηκαν για πάντα; όχι βέβαια. Γι αυτό χρειάζεται η ενημέρωση των νέων ανθρώπων να γνωρίζουν τα πάντα. Το εμβόλιο καλύπτει για 4 τύπους ιού και προσφέρει ένα ποσοστό ασφάλειας για τους άλλους. Αυτό είναι αρκετό για να καθησυχάσει έναν άνθρωπο; Μάλλον όχι. Μιλείστε με τον γιατρό. Θα σας εξηγήσει αυτό που ρωτάτε δεξιά και αριστερά σε φίλου και γνωστούς χωρίς διάθεση να σας κρίνει ή να σας κατηγορήσει για κάτι. Δεν είναι αυτή η αποστολή του. Αποστολή του είναι να συμβουλεύει και να βοηθά.

Διαβάστηκε από: 6881 άτομα
Θ.Αδάμη

Πρόσφατα άρθρα από τον Θ.Αδάμη