εβδομάδα κύησης

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Εβδομάδα 4

Το μωρό σας στις 4 εβδομάδες εξακολουθεί να είναι απίστευτα μικρό περίπου 1 / 2 έως 1 χιλιοστό. Το μωρό σας όμως σιγά-σιγά θα αρχίσει να αλλάζει από την τέταρτη εβδομάδα. Η αμνιακή κοιλότητα και ο πλακούντας αρχίζουν να παίρνουν μορφή. Το πρώτο υπερηχογράφημα είναι σημαντικό ώστε να καθορίσει ότι ο σάκκος κύησης αναπτύσσεται εντός της μήτρας γεγονός που θα οδηγήσει σε μία ενδομήτρια κύηση. Εάν στο παρελθόν έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλία λόγω συμφύσεων ή ενδομητρίωσης ή οποιοδήποτε άλλο που εμπλέκει τις σάλπιγγες ή τις ωοθήκες  ή έχετε αφαιρέσει την σκωληκοειδή απόφυση που είχε επιπλακεί με περιτονίτιδα τότε είναι πιο επιτακτική η ανάγκη του πρώτου υπερηχογραφήματος

 

Ο πλακούντας όταν σχηματιστεί αποτελείται από δίκτυο αγγείων που βοηθά τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στο έμβρυο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στις 4 εβδομάδες, τα όργανα του μωρού σας θα αρχίσουν να αναπτύσσονται. Οι πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης θεωρούνται μια κρίσιμη στιγμή της ανάπτυξης. Κάθε έκθεση σε βλαβερές ουσίες, κατά την τέταρτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης ή αργότερα κατά το πρώτο τρίμηνο είναι πιθανό να προκαλέσει ζημιές ή βλάβες στο αναπτυσσόμενο έμβρυο σας. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε την έκθεση σε πιθανούς ρύπους ή τοξικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας αν είστε εκτεθειμένες σε επικίνδυνες ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη του μωρού σας. Οι συνήθειές σας κατά τη διάρκεια αυτής ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στη ζωή σας.

Μερικές γυναίκες αρχίζουν να αισθάνονται λίγο κουρασμένες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στις 4 εβδομάδες, το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της προσπάθειας που κάνει το σώμα σας για την υποστήριξη του μωρού σας. Πολλές γυναίκες παρομοιάζουν τα συμπτώματα με αυτά της εμμήνου ρύσεως συμπεριλαμβανομένης λίγης ναυτίας και ακόμη και μερικές κράμπες. Αφού διαπιστώσετε την εγκυμοσύνη είτε με τεστ από το φαρμακείο είτε με την μέτρηση της β-χοριακής γοναδοτροπίνης αίματος επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Αυτός θα σας κατευθύνει για τις εξετάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στα πλαίσια του προγεννητικού ελέγχου. Στο πρώτο ραντεβού θα ενημερωθείτε για την ευεργετική δράση του φυλλικού οξέος και θα ξεκινήσετε την λήψη του.

Γνωρίζατε ότι οι περιβαλλοντικοί ρύποι είναι εξίσου επιβλαβείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Είναι σημαντικό να είστε ενήμεροι για τις περιβαλλοντικές τοξικές ουσίες και τους ρύπους που μπορεί να βλάψουν το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Μπορούν να επηρεάσουν την εμβρυϊκή ανάπτυξη τα παρακάτω: μόλυβδος, υδράργυρος, τα φυτοφάρμακα και τα PCB. Τα PCB είναι μίγματα χημικών ενώσεων. Ορισμένες γυναίκες εκτίθενται σε ορισμένα PCBs στην εργασία. Αν εργάζεστε σε ένα περιβάλλον όπου χρησιμοποιείται μια ποικιλία χημικών ουσιών, θα πρέπει να απομακρυνθείτε από αυτό σε συνεννόηση με τον εργοδότη σας.

Διαβάστηκε από: 8880 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 3η εβδομάδα κύησης 5η εβδομάδα κύησης »