εβδομάδα κύησης

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Eβδομάδα 5

Κατά τη διάρκεια της πέμπτης εβδομάδας εγκυμοσύνης το μωρό σας εξακολουθεί να είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα χιλιοστό. 

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το μωρό σας είναι περίπου στο μέγεθος ενός μικρού κόκκου ρυζιού! Ωστόσο, το μωρό σας μεγαλώνει με πολλούς άλλους τρόπους.Ζωτικά όργανα θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της εγκυμοσύνης αρχίζουν να αναπτύσσονται το κεντρικό νευρικό σύστημα, οι μυς, τα οστά και η καρδιά.  Ίσως οι πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πέμπτης εβδομάδας περιλαμβάνουν αυτές που συμβαίνουν στην καρδιά. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας η καρδιά θα αρχίσει να χτυπά.

αυτό όμως δεν είναι κανόνας οπότε μην αγχωθείτε αν δεν ακουστεί η καρδιά του μωρού στον υπερηχογραφικό έλεγχο. Αυτό μπορεί να συμβεί την επόμενη εβδομάδα. Αυτό που έχει σημασία στους υπερηχογραφικούς ελέγχους είναι:

ο σάκος κύησης να μεγαλώνει σταδιακά

το έμβρυο να αναπτύσσεται και το μέγεθός του να συμβαδίζει με την ηλικία κύησης με μία μικρή απόκλιση. Τα υπερηχογραφικά μηχανήματα είναι ρυθμισμένα ώστε άμεσα να αντιστοιχίζεται το μήκος που μετράμε σε χιλιοστά φυσικά, με τις ημέρες κύησης.

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές στις δραστηριότητές σας αυτό το διάστημα γιατί είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι τώρα συμβαίνουν τα περισσότερα άσχημα (παλινδρόμηση κύησης, αποβολή κύησης). Όταν λέμε βέβαια να είστε προσεκτικές δεν εννοούμε σε καμμία περίπτωση να κλειστείτε στο σπίτι. Η εγκυμοσύνη είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό στη ζωή του ανθρώπου απλά επειδή ακριβώς είμαστε άνθρωποι ποολά έχουν συμβεί και έχουν καταγραφεί οπότε κι εμείς δεν μπορούμε να μην τα λάβουμε υπόψιν.

Εάν οδηγείτε αποφύγετε τις εντάσεις, τα απότομα φρεναρίσματα και τις απότομες επιταχύνσεις του αυτοκινήτου. Φροντίστε οι διαδρομές σας να μην είναι πολύ μεγάλες. Δεν υπάρχει αυτοκόλλητο που να μπορείτε να κολλήσετε στο αυτοκίνητο για την εγκυμοσύνη. Κολλείστε ένα αυτοκόλλητο ότι υπάρχει παιδί στο αυτοκίνητο. Μην κολλήσετε σηματάκι νέου οδηγού γιατί η παιδεία μας δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο να σέβεται ο ένας τον άλλο. Δεν το αναφέρω τυχαία αυτό, πρόκειται για μαρτυρία εγκύου που χρησιμοποίησε το σηματάκι αυτό για να μπορεί να οδηγεί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η εμπειρία της μόνο σαν τραυματική μπορεί να χαρακτηριστεί και από άνδρες και από γυναίκες οδηγούς.

Διαβάστηκε από: 9837 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 4η εβδομάδα κύησης 6η εβδομάδα κύησης »