εβδομάδα κύησης

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Εβδομάδα 6

Το μωρό σας μεγαλώνει! Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της εγκυμοσύνης o γιατρός σας θα μετρήσει το μωρό σας με υπερήχους.Το μωρό σας την 6η εβδομάδα μπορεί να είναι από 2 έως 5 χιλιοστά. Δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά είναι μεγαλύτερο από την προηγούμενη εβδομάδα! Θα ακούσετε για πρώτη φορά και την καρδιά του να χτυπά.Το μωρό σας σιγά- σιγά θα αρχίσει να ανταποκρίνεται σε αισθητήρια όργανα και θα αρχίσει να κινείται μόνο του τις επόμενες εβδομάδες.Η καρδιά του θα πρέπει τώρα να χτυπά με περίπου 100 με 140 παλμούς ανά λεπτό και το αίμα θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε όλο το σώμα του μωρού σας.

 

 

Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια αύξηση του σωματικού βάρους από την εβδομάδα αυτή. Βέβαια επειδή είναι πολύ συχνή και η ναυτία οι περισσότερες γυναίκες παρουσιάζουν σταθερότητα ή και μείωση του βάρους τους. Οι περισσότερες γυναίκες θα αποκτήσουν γενικά περίπου 5 κιλά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Η μήτρα σας θα αλλάζει σε μέγεθος τώρα και καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Κηλίδες αίματος μπορεί να εμφανιστούν τις πρώτες εβδομάδες της κύησης. Συνήθως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, ωστόσο θα πρέπει να καλέσετε τον γιατρό σας για να σας συμβουλεύσει.

Μερικές γυναίκες αντιμετωπίζουν σοβαρή μορφή της ασθένειας που ονομάζεται υπερέμεση. Αυτή είναι μια επιπλοκή της κύησης που χαρακτηρίζεται από ναυτία και έμετο που είναι σοβαρή για όλες τις γυναίκες τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. Πιθανόν να χρειαστεί εισαγωγή σε νοσοκομείο, επειδή οι γυναίκες που πλήττονται από αυτό μπορεί να εμφανίσουν αφυδάτωση, ηλεκτρολυτικές ελλείψεις και μεγαλύτερη απώλεια βάρους από το κανονικό. Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν ταχεία απώλεια βάρους,ταχυκαρδία, αδυναμία και συχνούς εμέτους. Η ακριβής αιτία είναι άγνωστη, αν και ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι η νεότερη ηλικία της μητέρας, η παχυσαρκία, οι παθήσεις του θυρεοειδή και η πρώτη εγκυμοσύνη είναι παράγοντες κινδύνου για την κατάσταση. Τυπικά η νοσηλεία συμβάλει στην αποκατάσταση υγρών που χάνετε μέσω εμετού και βοηθούν στην αποκατάσταση των ηλεκτρολυτών. Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει και άλλα θρεπτικά συμπληρώματα βιταμινών. Εάν αντιμετωπιστεί δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες για το μωρό σας.

Μερικές γυναίκες βρίσκουν ακόμη και την αίσθηση του πουκάμισου να τις ενοχλεί στο στήθος. Σε κάποιο σημείο κατά την εγκυμοσύνη, η περιοχή γύρω από τις θηλές θα αρχίσει να σκουραίνει. Πιθανόν θα είστε σε θέση να ανιχνεύσετε ανεπαίσθητες αλλαγές στο σώμα σας.Τα παντελόνια σας μπορεί να αρχίσουν να ταιριάζουν λιγότερο άνετα γύρω από την μέση σας. Μπορείτε τώρα να αρχίσετε να προμηθεύεστε ρούχα μητρότητας ή αν έχετε μεγαλύτερα νούμερα χρησιμοποιείστε τα.

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι θα πρέπει να τρώνε για δύο κατά την εγκυμοσύνη. Ρεαλιστικά μιλώντας, το σώμα σας δεν απαιτεί επιπλέον θερμίδες μέχρι περίπου το δεύτερο τρίμηνο της κύησης, όταν θα πρέπει να καταναλώνει περίπου 300 επιπλέον θερμίδες ανά ημέρα. Θα παρατηρήσετε ότι αυξάνει την όρεξη σας πράγματι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το μωρό σας και να περιορίσετε την όρεξή σας είναι μίνι γεύματα την ημέρα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει πραγματικά στην πρωινή αδιαθεσία, καθώς, είναι συχνά πολύ χειρότερη με άδειο στομάχι. Καρποί, φρούτα, γιαούρτι και άλλα υγιεινά τρόφιμα δεν θα βοηθήσουν μόνο στην καταπολέμηση της όρεξης, αλλά θα δώσουν στο μωρό σας αναγκαία θρεπτικά συστατικά. θα βοηθήσουν επίσης την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, μια κοινή παρενέργεια της εγκυμοσύνης. Οι ίνες βοηθούν επίσης να αισθάνεστε πλήρης και βοηθούν τη λειτουργία του πεπτικού σωλήνα σας πιο ομαλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακριβώς κάτω φαίνεται έμβρυο 6 εβδομάδων και 3 ημερών (7η εβδομάδα κύησης). Η καρδιακή λειτουργία έχει ήδη ξεκινήσει.

Διαβάστηκε από: 11868 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 5η εβδομάδα κύησης 7η εβδομάδα κύησης »