14η εβδομάδα κύησης

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Εβδομάδα 14

Το μωρό σας είναι 9 εκατοστά και ζυγίζει πιθανόν γύρω στα 45 γραμμάρια. Κάθε μέρα της εβδομάδας της εγκυμοσύνης σας το μωρό σας μεγαλώνει όλο και περισσότερο αναλογικά.

 

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της εγκυμοσύνης 14 ο λαιμός του μωρού σας θα είναι μακρύς, και το πηγούνι θα αρχίσει να αυξάνεται επάνω από το στήθος. Όλες τις θρεπτικές ουσίες τις παίρνει πλέον από τον πλακούντα. Προσοχή λοιπόν στην διατροφή σας, περιορίστε τα συντηρητικά και αποφεύγετε την επαφή με χημικά που μπορεί να έρθουν σε επαφή με το δέρμα σας. Εάν χρησιμοποιείτε καλλυντικές κρέμες θα πρέπει να διακόψετε την χρήση τους.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, θα αρχίσετε να χρειάζεστε 300 με 500 θερμίδες περισσότερες από αυτές που κανονικά θα έπρεπε να προσλάβετε, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι περισσότερες γυναίκες θα καταναλώνουν κατά μέσο όρο μεταξύ 2000 και 2400 θερμίδες ημερησίως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ανάλογα με το επίπεδο σωματικής δραστηριότητάς τους. Το νούμερο αυτό δεν είναι τόσο τραγικό όσο νομίζετε αν σκεφτείτε ότι ο βασικός μεταβολισμός ενήλικα ανθρώπου απαιτεί περίπου 1700 με 2000 θερμίδες την ημέρα. Δεν είναι φοβερό να φάτε λίγο παγωτό ή ένα γλυκό αλλά μην το κάνετε καθημερινή συνήθεια.

Προτιμείστε στην διατροφή σας τροφές με πολυακόρεστα λιπαρά. Το ασβέστιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θυμηθείτε ότι το πρήξιμο και η κατακράτηση νερού είναι αρκετά συνηθισμένη στην εγκυμοσύνη, και μπορούν να οδηγήσουν σε διακυμάνσεις του βάρους που δεν θα μπορείτε να τις δικαιολογήσετε με την διατροφή σας. Επειδή το βάρος σας μεταβάλλεται κάθε εβδομάδα, δεν έχει νόημα να ζυγίζεστε καθημερινά. Αρκεί αυτό να γίνεται όταν επισκέπτεστε τον γιατρό σας.

Διαβάστηκε από: 37814 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 13η εβδομάδα κύησης 15η εβδομάδα κύησης »