15η εβδομάδα κύησης

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Εβδομάδα 15

Το μωρό σας είναι 11 εκατοστά περίπου και ζυγίζει 70 γραμμάρια. Το μωρό σας αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Τα αιμοφόρα αγγεία διαγράφονται κάτω από το λεπτό σαν διάφανη μεμβράνη δέρμα του. Τα οστά του εξακολουθούν να σχηματίζονται.

 

Τα οστά στο σώμα του μωρού σας αρχίζουν επίσης να γίνονται πιο σκληρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στις 15 εβδομάδες.

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αναπνοή από την μύτη λόγω οιδήματος του βλεννογόνου. Τα φάρμακα για τις ρινίτιδες και τα αντιϊσταμινικά χάπια απαγορεύονται στην εγκυμοσύνη. Προτιμείστε πλύσεις με φυσιολογικό ορό (ο οποίος ουσιαστικά είναι αλατόνερο με πυκνότητα ίδια με του ανθρώπινου αίματος). Επίσης είναι πιο επιρρεπείς σε κρυολογήματα λόγω των μεταβολών που υφίσταται το ανοσοποιητικό τους σύστημα λόγω εγκυμοσύνης. Προφυλαχτείτε αποφεύγοντας την επαφή με κρυολογημένους ανθρώπους από το κοντινό περιβάλλον σας και μην συχνάζετε σε μέρη με πάρα πολύ κόσμο. Ανοίγετε τα παράθυρα ώστε το σπίτι σας να αερίζεται πολύ τακτικά κάθε ημέρα. Αν φοβάστε μην κρυώσετε, ανοίξτε να αεριστεί το δωμάτιο αλλά μην μείνετε σε αυτό όσο το έχετε ανοικτό. Ο καλός αερισμός του απιτιού μειώνει τις εξάρσεις αλλεργίας από την οικιακή σκόνη και προστατεύει από τα κρυολογήματα. Επίσης θα σας γίνει συνήθειο οπότε θα το κάνετε και πιο εύκολα όταν θα έχετε το μωρό σας σπίτι.

Διαβάστηκε από: 34054 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 14η εβδομάδα κύησης 16η εβδομάδα κύησης »