17η εβδομάδα κύησης

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Εβδομάδα 17

Το μωρό σας είναι 10 εκατοστά στις 17 εβδομάδες κύησης και ζυγίζει περίπου 150 γραμμάρια!

 

Τα μωρά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 17 είναι τώρα πολύ κινητικά. Ο χόνδρος που αποτελεί τον σκελετό στο σώμα του μωρού σας αρχίζει να μετατρέπεται σε οστό. Μπορεί να αισθάνεστε την κίνηση του μωρού σας κατά διαστήματα μετά από τις 17 εβδομάδες κύησης. Το πρώτο αίσθημα κίνησης πολλές γυναίκες το αντιλαμβάνονται σαν ένα φτερούγισμα, σαν κάτι να στριφογυρίζει στην κοιλιά τους. Το αίσθημα ικανοποίησης και χαράς εκείνης της στιγμής είναι ανεκτίμητο.

Μερικές γυναίκες θα έχουν τα συμπτώματα του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από οίδημα, φλεγμονή, πόνο και μούδιασμα στα δάκτυλα ή τον καρπό. Πόνος και μούδιασμα στα δάχτυλα που σχετίζονται με το σύνδρομο αυτό είναι πραγματικά κοινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εν μέρει λόγω του οιδήματος από κατακράτηση υγρών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι περισσότερες γυναίκες θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, όταν η κατακράτηση υγρών γίνεται συχνά πιο σοβαρή.

Τα καλά νέα είναι ότι τα συμπτώματα της σύνδρομου καρπιαίου σωλήνα συνήθως υποχωρούν λίγες εβδομάδες μετά τον τοκετό. Πολλές γυναίκες νοιώθουν πόνο και δυσφορία τις βραδινές ώρες. Μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Χρησιμοποιήστε ένα εργονομικό πληκτρολόγιο εάν εργάζεστε σε υπολογιστή.
  • Χρησιμοποιήστε ένα περικάρπιο για να σταθεροποιεί τους καρπούς σας.
  • Κάντε συχνά διαλείμματα για να τεντώσετε τα χέρια σας.
  • Μην ταλαιπωρείτε τα χέρια σας με έντονες και επίπονες απασχολήσεις στην διάρκεια της ημέρας.

Εάν ο πόνος και το μούδιασμα που σχετίζονται με το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γίνει σοβαρό σε σημείο που να διαταράξει τον ύπνο σας ή την εργασία σας ίσως χρειαστεί να αντιμετωπιστεί με την βοήθεια ειδικού νάρθηκα πάντοτε με την σύμφωνη γνώμη Ορθοπεδικού. Στην πιο κάτω εικόνα φαίνεται η διαδικασία μέτρησης της καρδιακής συχνότητας σε έμβρυο 17 εβδομάδων. Διακρίνονται ο αυχένας του και η σπονδυλική στήλη. Φυσικά και το κεφάλι του. Ακριβώς από πάνω του βρίσκεται το αμνιακό υγρό (φαίνεται μαύρο) που τον χωρίζει από τον πλακούντα.

 

adam17w02

Διαβάστηκε από: 33961 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 16η εβδομάδα κύησης 18η εβδομάδα κύησης »