30η εβδομάδα κύησης

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Εβδομάδα 30

Το μωρό σας πλησιάζει τα 40 εκατοστά σε ύψος και περίπου τα 1300 γραμμάρια σε βάρος. Θα αρχίσετε πλέον να διασκεδάζετε με το ποιο μέλος του μωρού σας θα προέχει στην κοιλιά σας. 

Πολύ συχνά θα διαπιστώνετε ότι χαϊδεύετε το κεφάλι του ή προσπαθείτε να πιάσετε το χέρι ή το πόδι του. Ο ύπνος σας θα γίνει πιο δύσκολος, εφοδιαστείτε με μαξιλάρια για να ξαπλώνετε άνετα ανασηκώνοντας την πλάτη. Αν θέλετε να γυρίζετε στο πλευρό σας προτιμείστε το αριστερό. Θα σας ανακουφίσει από την πίεση των μεγάλων φλεβών της κοιλιάς. Πιθανόν να διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε μεγαλύτερο νούμερο παπούτσια. Αυτό οφείλεται στην χαλάρωση των αρθρώσεων. Ήδη θα πρέπει να είστε σε επαφή με την μαία σας για να συζητήσετε για τον ανώδυνο τοκετό, για μαθήματα ψυχοπροφύλαξης και όποιες άλλες καθημερινές απορίες έχετε για την διατροφή, την φροντίδα του σώματός σας και ασκήσεις που επιτρέπεται να κάνετε τις υπόλοιπες εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

adam29w11

Η ποσότητα του αμνιακού υγρού είναι ένα μετρήσιμο μέγεθος εξαιρετικά χρήσιμο για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου. Η μέτρησή του μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την πορεία της κύησης.Εκεί που βλέπετε το κίτρινο νούμερο 1 στην εικόνα φαίνεται πολύ καλά το χείλος του πλακούντα.

Διαβάστηκε από: 32896 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 29η εβδομάδα κύησης 31η εβδομάδα κύησης »