35η εβδομάδα κύησης

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Εβδομάδα 35

Το μωρό σας τώρα είναι περίπου 2400 γραμμάρια σε βάρος και 46 εκατοστά σε ύψος. Είναι η περίοδος που αυξάνει η ανησυχία της μέλλουσας μητέρας για το αν είναι προετοιμασμένη σωστά, αν έχει ξεχάσει κάτι και κυρίως αν θα τα καταφέρει με τον τοκετό. 

Για όλα αυτά οι λύσεις είναι έτοιμες. Συζητείστε με τον γιατρό και την μαία σας. Θα ενημερωθείτε πλήρως για το τι θα χρειαστείτε στο μαιευτήριο, τι να περιμένετε, τι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε. Όσο για τον τοκετό δεν χρειάζεστε εσείς να κάνετε κάτι. Όλη την ώρα θα είναι κάποιος δίπλα σας θα σας ενημερώνει για την πορεία του τοκετού θα σας πει τι να κάνετε. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος άγχους. Δεν περιμένει κανείς από εσάς να φέρετε σε πέρας μόνη σας τον τοκετό. Απλά ακολουθείτε τις οδηγίες που σας δίνονται και αν δεν τα καταφέρνετε θα σας εξηγηθούν και πάλι. Αν και πάλι έχετε άγχος, απλά ακολουθείτε τις οδηγίες μας και όλα θα πάνε καλά. Μην ξεχνάτε ότι αν πρόκειται για το πρώτο σας παιδί ο τοκετός θα διαρκέσει 8 ώρες ίσως και περισσότερο. Έχετε όλο τον χρόνο να λύσετε απορίες. Τα οιδήματα, η δυσφορία, οι ενοχλήσεις αυξάνουν..Το μωρό σας έχει φτάσει στο μέγιστο ύψος στην κοιλιά σας, στην βάση του στέρνου, διαδικασία που ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα.

Γνωρίζετε ήδη από νωρίτερα ότι η συμμετοχή σας στην παρακολούηση της υγείας του μωρού σας είναι σημαντική. Εσείς καθημερινά στο σπίτι σας παρατηρείται οποιαδήποτε μεταβολή στις κινήσεις του και στα ωράριά του. Αν υπάρχουν κάποιες μεταβολές μη διστάσετε να καλέσετε τον γιατρό. Αυτός θα σας πει αν πρόκειται για κάτι σημαντικό ή όχι και αν χρειάζεται να κάνετε κάτι παραπάνω.

Προσοχή λίγο στις κινήσεις του μωρού. Μία ασυνήθιστα μεγάλη χρονικά εξαφάνιση των κινήσεών του για πολλές ώρες μην την αμελήσετε. Ειδοποιείστε άμεσα τον γιατρό σας ή το Μαιευτήριο και θα φροντίσει το Μαιευτήριο να τον ειδοποιήσει. 

Η επικοινωνία είναι πρωταρχική με τον γιατρό και θα πρέπει και η επιλογή του γιατρού να βαρύνει από το επίπεδο επικοινωνίας. 

Διαβάστηκε από: 29504 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 34η εβδομάδα κύησης 36η εβδομάδα κύησης »