37η εβδομάδα κύησης

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Εβδομάδα 37

Το μωρό σας τώρα είναι περίπου 48 εκατοστά σε ύψος και 2800 γραμμάρια σε βάρος! Το μέσο βάρος που παίρνει μία γυναίκα στην διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι 15 κιλά. 

Μην ανησυχείτε, θα το χάσετε πολύ εύκολα και γρήγορα. Άλλωστε θα είστε τόσο πολύ απασχολημένες με το παιδί σας στο σπίτι που μπορεί να ξεχνάτε να τρέφεστε η ίδια! Υπερβολή; ίσως όχι. Η μαία, ο γυναικολόγος και ο παιδίατρός σας θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε την ημέρα σας σωστά. Σε αυτή την εβδομάδα είναι πιθανόν κάποιες από εσάς να γεννήσετε! Έχετε επισκεφθεί το Μαιευτήριο να δείτε τους χώρους; καλό είναι να το κάνετε, σας βοηθάει στην εξοικείωση. Η μαία σας θα σας συμβουλεύσει για το βαλιτσάκι που θα πάρετε μαζί σας στο Μαιευτήριο με τα πράγματα που θα χρειαστείτε. Αν ξεχάσετε κάτι... θα το φέρει ο σύζυγος, οπότε μην αγχώνεστε και για κάτι τέτοιο. Στα Μαιευτήρια λειτουργεί γραφείο του Δήμου οπότε ταυτόχρονα με την παραμονή σας μπορείτε να τακτοποιήσετε και τα χαρτιά του μωρού σας.

Η επίσκεψη στο Ιατρείο γίνεται πλέον 2 φορές την εβδομάδα ώστε να καλύψουμε και την πιθανότητα έναρξης ενός τοκετού τον οποίο δεν έχετε αντιληφθεί ότι εξελίσσεται. Μην απορείτε, συμβαίνει πολύ συχνά. Επίσης μας επιτρέπει να ελέγχουμε πιο τακτικά τις μεταβολές που συμβαίνουν στην θέση και στην προβολή του μωρού μέσα από τον κόλπο και να αξιολογήσουμε την εξέλιξη του τοκετού.

Στην εικόνα βλέπετε μέτρηση της περιμέτρου της κεφαλής του μωρού στις 37 εβδομάδες κύησης.

 

adam38w12

Διαβάστηκε από: 31056 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 36η εβδομάδα κύησης 38η εβδομάδα κύησης »