40η εβδομάδα κύησης

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Εβδομάδα 40

 

Όλα είναι έτοιμα για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός του τοκετού. Εάν δεν έχετε ήδη γεννήσει, το πιθανότερο είναι να γεννήσετε αυτή την εβδομάδα αφού τώρα γεννιέται το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών.

 

Σε προχωρημένη εγκυμοσύνη είναι αδύνατον να έχουμε μία συνολική εικόνα του εμβρύου όπως είχαμε μέχρι την 24η περίπου εβδομάδα. Ο πλακούντας έχει πλέον "γεράσει" και το αμνιακό υγρό έχει μειωθεί αισθητά. Οι προϋποθέσεις για την αυτόματη έναρξη του τοκετού πλησιάζουν στο να ολοκληρωθούν πλήρως. Είναι μία εβδομάδα αγωνίας για την μητέρα για την ώρα που θα γεννήσει. Προσπαθείστε να το ελέγξετε αυτό το stress. Δεν θα είστε ούτε στιγμή μόνη από την ώρα που θα βρεθείτε στο Μαιευτήριο.

Ο τοκετός και ειδικά ο φυσιολογικός τοκετός είναι το επιστέγασμα όλων των προσπαθειών που κάνατε τους προηγούμενους 9 μήνες. Το συνεχές περπάτημα, η γυμναστική, η κολύμβηση στη θάλασσα, οι ασκήσεις, τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού τώρα θα δείξουν την αξία τους. ο τοκετός χρειάζεται ένα κίνητρο για να ξεκινήσει και αυτό το κίνητρο είναι η πίεση που ασκεί η κεφαλή του εμβρύου στον τράχηλο της μήτρας. 

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε μέτρηση της περιμέτρου της κοιλίας του μωρού στις 40 εβδομάδες κύησης

adam39w05

Διαβάστηκε από: 34435 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 39η εβδομάδα κύησης 41η εβδομάδα κύησης »