Ουρηθρίτιδα

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(1 Vote)

Η ουρηθρίτιδα είναι πιο συχνή στους άνδρες. Τα αίτια που την προκαλούν είναι μικροοργανισμοί που ενοχοποιούνται για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα ουρηθρίτιδας και κατ' επέκταση και την εμφάνιση όλων των μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι:

  • η πρόσφατη αλλαγή σεξουαλικού συντρόφου
  • το χαμηλό επίπεδο ενημέρωσης

 

1.Το γεννητικό σύστημα και τα προβλήματα που εμφανίζει, επηρεάζει την ψυχολογία των ανθρώπων σε τέτοιο βαθμό ώστε να κυριεύονται πολλές φορές από ένα αίσθημα ντροπής ή ενοχής και να μην απευθύνονται σε γιατρό.

2.Τα συμπτώματα της ουρηθρίτιδας είναι:

3.Έκκριμα από την ουρήθρα. Η ποσότητά του ποικίλλει από άφθονο ή ελάχιστο (σαν μια πρωϊνή σταγόνα ή μία εφύγρανση της περιοχής. Το χρώμα επίσης του εκκρίματος μπορεί να ποικίλλει (λευκό, κίτρινο, πρασινωπό, καφεοειδές) ενώ η σύστασή του επίσης μπορεί να ποικίλλει (παχύρευστο, βλενώδες, πυώδες).

4.Τα ούρα μπορεί να είναι θολά και δύσοσμα. 

5.Δυσουρία (δυσκολία στην ούρηση)

6.Αίσθημα καψίματος.

Μεταξύ των ουρήσεων είναι δυνατόν ο ασθενής να εμφανίζει πόνο, κνησμό, αίσθημα βάρους, ανάγκη για συχνή ούρηση. Η πρειοχή γύρω από την ουρήθρα μπορεί να είναι εξέρυθρη (ερεθισμένη). 

Οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ουρηθρίτιδα είναι πολλοί γι' αυτό τον λόγο απαιτείται λήψη του εκκρίματος και εργαστηριακή ανάλυση (που μπορεί να περιλαμβάνει και DNA ανίχνευση εφόσον το υποδείξει ο γιατρός) για να βρεθεί το αίτιο. Η κλινική εξέταση περιλαμβάνει όλο το γεννητικό σύστημα του άνδρα για τυχόν επέκταση της λοίμωξης και προσβολή των λεμφαδένων της περιοχής.

Τα πιο συχνά παθογόνα που ανιχνεύονται σε ασθενείς με ουρηθρίτιδα είναι:

  • η ναϊσσέρια της γονόρροιας (στην κοινή γλώσσα βλενόρροιας)
  • τα χλαμύδια
  • η gardnerella vaginalis (αιμόφιλος του κόλπου) η οποία ευθύνεται και για περιστατικά προστατίτιδας στον άνδρα
  • άλλα παθογόνα (μυκόπλασμα, ουρεόπλασμα) έχουν απομονωθεί κυρίως σε περιστατικά προστατίτιδας. 
Εάν εμφανίσετε συμπτώματα ερεθισμού της ουρήθρας θα πρέπει άμεσα να απευθύνεστε στον γιατρό σας. Η επίσκεψη του συντρόφου σας επίσης στον γιατρό αντίστοιχης ειδικότητας είναι προτιμότερο να γίνεται ταυτόχρονα. 
Η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε έγκαιρη αντιμετώπιση και ουσιαστικά σας προφυλάσσει από εξάρσεις και υφέσεις αλλά και δεν προκαλεί επηρεασμό της ψυχολογίας σας λόγω της παρουσίας του προβλήματος για μεγάλο διάστημα.
 

Να θυμάστε ότι:

  • η υποχώρηση των συμπτωμάτων δεν σημαίνει ότι απαλλαγήκατε από τη νόσο
  • δεν πρέπει να διακόπτετε τη θεραπεία σας χωρίς τη συμβουλή του γιατρού. 
  • δεν πρέπει να έρχεστε σε σεξουαλική επαφή πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό
  • ο/η σύντροφός σας υποβάλλεται στις ίδιες διαγνωστικές εξετάσεις και λαμβάνει αγωγή ταυτόχρονα με εσάς έστω και για λόγους προφύλαξης

 

Διαβάστηκε από: 44650 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σύφιλις Σπανιότερα νοσήματα »