Αναφέρομαι στη νέα τάση που επικρατεί στη Κοινωνία μας και η οποία δαιμονοποιεί τα φάρμακα και τα εμβόλια για τα παιδιά. Είναι κατανοητό ότι σε μία κοινωνία σαν τη δική μας που επικρατεί μία χαοτική κατάσταση να βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν θεωρίες αμφισβήτησης των πάντων. Εδώ όμως μιλάμε για ένα σοβαρό θέμα υγείας που θα έχει επιπτώσεις σε όλους μας και όχι μόνο στα παιδιά που οι γονείς τους αρνούνται να τα εμβολιάσουν.
Πόσο άλλαξαν οι καιροί! Οι προηγούμενες γενιές Ελλήνων θα ήταν ευτυχισμένες αν είχαν στη διάθεσή τους τα μισά μόνο από όσα διαθέτουμε εμείς. Υπάρχει Έλληνας προηγούμενης γενιάς που να άκουγε τη λέξη πνευμονία και να μην τον έπιανε τρόμος; Πόσες οικογένειες έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα τις περασμένες δεκαετίες επειδή δεν διέθεταν αυτά που διαθέτουμε εμείς σήμερα; Οι δύο γιαγιάδες μου έχασαν συνολικά 5 παιδιά από αρρώστιες που σήμερα έχουν εξαφανιστεί. Δεν ήθελαν εκείνες να χαίρονται τα παιδιά τους και τα εγγονάκια τους;
Έχετε ακούσει κάποιον να αρρώστησε τα τελευταία χρόνια από ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά;
Έχετε συναντήσει άνθρωπο που έπαθε ελονοσία, τύφο, χολέρα, δυσεντερία, λέπρα;
Έχετε δει κάποιον νέο από τότε που εφαρμόστηκε το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β στον υποχρεωτικό εμβολιασμό να κολλάει ηπατίτιδα Β;
Ασθένειες που σκότωναν χιλιάδες ανθρώπους όχι μόνο αυτές που αναφέρω παραπάνω αλλά και άλλες πλέον έχουν εξαφανιστεί ή αντιμετωπίζονται με θεραπεία στο σπίτι, ούτε καν σε Νοσοκομείο.
Θανατηφόρες ασθένειες μετατράπηκαν σε χρόνιες, εμβόλια εναντίον μορφών καρκίνου αρχίζουν να εμφανίζονται, καθημερινά και μία νέα Ιατρική ανακάλυψη βελτιώνει την ποιότητα υγείας.
Είναι κατανοητό και αναπόφευκτο ότι σε μία κοινωνία που ευημερεί και μαθαίνει μόνο να καταναλώνει διάφορα, να δημιουργούνται ομάδες ανθρώπων που αρνούμενοι να «καταναλώσουν» παγιδεύονται τελικά στο να καταναλώνουν άλλα, δικής τους επιλογής, προϊόντα. Όχι στα φάρμακα ναι στα φάρμακα που είναι φυτικά! Όχι στα εμβόλια ναι στην αυστηρή (και ακριβή) διατροφή. Όχι στον γιατρό ναι στον φιλόσοφο. Χιλιάδες «εξωτικά» προϊόντα καταναλώνονται προερχόμενα από εξωτικές χώρες με στόχο την ουτοπία της καλύτερης υγείας. Οι κάτοικοι των εξωτικών χωρών από την πλευρά τους ευγνωμονούν την Ιατρική γιατί το 2015 έβγαλε εμβόλιο για τον Δάγγειο πυρετό (50.000.000 πάσχοντες τον χρόνο, πάνω από 20.000 θάνατοι). Πασχίζουν να προφυλαχτούν από την δυσεντερία (νούμερο 1 αιτία θανάτου στον Κόσμο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας). Οι εξωτικές χώρες με τους μαγικούς καρπούς που υπόσχονται υγεία και ψυχική ανάταση έχουν χρόνο ζωής του πληθυσμού τους 10 έως 20 χρόνια λιγότερα από τη Χώρα μας.
Ευτυχώς η ιατρική έρευνα δεν σταματά και συνεχίζει να προσφέρει στον άνθρωπο κόπους και χρόνια έρευνας. Νέα φάρμακα για την πνευμονική ίνωση (100% θανατηφόρα ασθένεια), φάρμακα για την ηπατίτιδα C και το AIDS (από θανατηφόρες έγιναν χρόνιες παθήσεις), φάρμακα για τον καρκίνο (πολλές μορφές του έγιναν χρόνιες παθήσεις), εξελίσσει την εξέταση αίματος να γίνεται με μία μόνο σταγόνα αίμα, πασχίζει να προσφέρει ασφαλή προγεννητικό έλεγχο με λίγο αίμα της μητέρας. Ο σύγχρονος άνθρωπος κάνει ένα χειρουργείο και μπορεί να είναι αυθημερόν στο σπίτι του. Προσωπικά έχω πάνω από 3 χρόνια να κρατήσω χειρουργημένη ασθενή δύο ημέρες στο νοσοκομείο. Οι εποχές που έμπαινε κάποιος για χειρουργείο και έμενε 5,7,10,15 ημέρες για πολλούς από εμάς αποτελούν αρχαία ιατρική ιστορία.
Και εμείς, νέοι άνθρωποι, μορφωμένοι, αρνούμαστε να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας οδηγώντας τη Χώρα στο 1950 με κίνδυνο την επανεμφάνιση επιδημιών που όπως και να το δει κανείς, είτε ανθρώπινα είτε στατιστικά, θα σκοτώσουν πολλούς. Το κίνητρο ότι στοιχίζουν πολλά δεν ισχύει, τα εμβόλια παρέχονται δωρεάν. Η άποψη ότι προκαλούν ασθένειες δεν ισχύει, γιατί σώζουν εκατομμύρια από την ασθένεια που καταπολεμούν.
Γενικά η άποψη ότι τα φάρμακα είναι ακριβά δεν ευσταθεί γιατί για κάποιον που γνωρίζει είναι εύκολο να πει με βεβαιότητα ότι υπάρχουν φάρμακα τόσο φθηνά που στοιχίζει πιο πολύ η συσκευασία τους, εκατοντάδες φάρμακα στοιχίζουν όσο ένας καφές στη πλατεία Συντάγματος, δεκάδες εκατοντάδες στοιχίζουν λιγότερο από ένα ποτό σε ένα μπαρ. Απομένουν ελάχιστα τα οποία είναι ακριβά και δεν τα παίρνει ο καθένας αυτά άρα δεν αφορούν το σύνολο του πληθυσμού.