Ταξίδι με αυτοκίνητο

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Όπως ήδη αναφέραμε τα ταξίδια γενικά είναι καλό να αποφεύγονται κατά το 1ο και το 3ο τρίμηνο της κύησης. Εάν παραστεί η ανάγκη να ταξιδέψετε συζητείστε το πρώτα με τον γιατρό σας γιατί η απόφαση θα παρθεί ανάλογα:

  • με την εικόνα που παρουσιάζει η υγεία σας και πάντα
  • με γνώμονα την προστασία της εγκυμοσύνης

Οι πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης πάντοτε θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες για αποβολή άσχετα με το αν θα ταξιδέψετε ή όχι. 

  • Το ταξίδι με το αυτοκίνητο θα πρέπι να γίνεται προσεκτικά, με χαμηλές ταχύτητες και την αποφυγή απότομων εκκινήσεων και απότομου φρεναρίσματος. 
  • Σε δρόμους με πολλά σαμαράκια,  λακούβες  ή χωματόδρομους η κίνηση θα πρέπει να γίνεται με τέτοια ταχύτητα που να μην σας επηρεάζει. 
  • Το καλό με το αυτοκίνητο είναι το παρέχει την δυνατότητα συχνών στάσεων αν αισθανθείτε αδιαθεσία. 
  • Προτιμείστε να έχετε ανοικτά παράθυρα. Ο καθαρός αέρας μειώνει την ναυτία που πιθανόν ήδη έχετε λόγω της εγκυμοσύνης. 
  • Αν αισθανθείτε άβολα ή έχετε τάση για έμετο ή έντονη δυσφορία, κάντε μία στάση να ξεκουραστείτε. 
  • Τοποθετείστε την ζώνη ασφαλείας  στην περιοχή της κοιλίας κάτω από το παιδί ώστε να μην σας πιέζει. Την διαγώνια λωρίδα της ζώνης τοποθετείστε την ανάμεσα στο στήθος σας ώστε να μην σας πιέζει. 
  • Να φοράτε ρούχα άνετα ώστε νε μην υπάρχει τίποτα που να σας προκαλέσει δυσφορία. 
  • Αποφύγετε τις πολύ ζεστές ημέρες για το ταξίδι σας και φυσικά τις μεσημεριανές ώρες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες.

Φυσικά μην ξεχνάτε να πίνετε νερό (ή άλλο ρόφημα της αρεσκείας σας π.χ. τσάϊ) τακτικά ώστε να μην μένετε πίσω από υγρά. Να τρώτε ελαφρά, προτιμείστε φρούτο ή κάτι άλλο το οποίο έχετε διαπιστώσει ότι δεν σας επιτείνει την ναυτία. Μην εκτίθεστε στον ήλιο (η κολύμβηση επιτρέπεται και συστήνεται στην εγκυμοσύνη) αλλά όχι και η έκθεση στον ήλιο.  

Και το σημαντικότερο: συχνές στάσεις για να κινηθείτε και να ξεμουδιάσετε.

Ταξίδι με πλοίο

Εδώ ισχύει ένας συνδυασμός   μεταξύ των οδηγιών αεροπορικών πτήσεων και ταξιδιού με αυτοκίνητο. Αν σκοπεύετε να πάτε κρουαζιέρα καλό είναι να ενημερώσετε την εταιρεία για την εγκυμοσύνη γιατί μπορεί για λόγους δικής σας ασφάλειας να μη δεχθούν την κράτηση. Είναι πιθανό αν είστε πάνω από 32 εβδομάδων να μην μπορέσετε να ταξιδέψετε. Είναι απαραίτητο πάντως να γνωρίζετε αν το πλοίο διαθέτει την κατάλληλη υποδομή πρώτων βοηθειών για καταστάσεις που αφορούν μία εγκυμοσύνη. Εάν είστε λάτρης της ιστιοπλοΐας καλό είναι να αναβάλετε την ενασχόλησή σας για μετά τον τοκετό.

 

Διαβάστηκε από: 3400 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τσιμπήματα από έντομα Ιός ΖΙΚΑ »