συχνές ερωτήσεις για την IVF

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Στις επόμενες σελίδες θα ενημερωθείτε για τις πιο συχνές ερωτήσεις οι οποίες θα σας απασχολήσουν και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλα τα κενά της πληροφόρησης ώστε να έχετε μία πληρέστερη εικόνα για την υποβοηθούμενη εγκυμοσύνη.

Συνεργαζόμαστε με το Κέντρο εξωσωματικής του Ιασώ, το πλέον σύγχρονο κέντρο στην Ελλάδα το οποίο ανακαινίσθηκε πλήρως και με άρτιο προσωπικόκαι εξοπλισμό ευελπιστούμε να συμβάλλουμε στην καλύτερη εξυπηρέτησή σας  στη σωστή ενημέρωσή σας και στην επιτυχή προσπάθειά σας.

Εδώ θα δείτε τις απαντήσεις των πρώτων ερωτήσεων

 

 

 

1.Ποιο Πρωτόκολλο είναι το ιδανικό για εσάς;

Υπάρχουν τρία κύρια Πρωτόκολλα εξωσωματικής και η επιλογή εξαρτάται από το ιστορικό, την ηλικία και το ορμονικό προφίλ της κάθε γυναίκας. Φυσικά κατά την διάρκεια της προσπάθειας μπορεί να χρειαστεί να γίνουν τροποποιήσεις του Πρωτοκόλλου όπως π.χ. αυξομείωση της δόσης των φαρμάκων ή να χρειαστεί μετατροπή σε εναλλακτικό Πρωτόκολλο με σκοπό την προσαρμογή στην διαφορετική ανταπόκριση που εμφανίζει κάθε γυναίκα στα φάρμακα που της χορηγούμε.

 

2.Πώς ξεκινάει μία προσπάθεια

Η έναρξη κάθε προσπάθειας απαιτεί πολλή καλή οργάνωση και εκτέλεση. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να πρέπει να τροποποιηθεί. Σε γενικές γραμμές πάντως ξεκινάμε την προσπάθειά μας με φάρμακο το οποίο θέλουμε να αναστείλει την αυτόνομη λειτουργία της ωοθήκης ώστε να μπορέσουμε να την "επαναρρυθμίσουμε" να λειτουργεί με την δική μας φαρμακευτική παρέμβαση. Οποιαδήποτε κύστη στην ωοθήκη στην αρχή κάθε προσπάθειας θα πρέπει να εξαφανιστεί, η ωοθήκη πρέπει να είναι ήρεμη ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας, η οποία γίνεται με την χρήση φαρμάκων που διεγείρουν την ωοθήκη να παράγει παραπάνω από ένα ωοθυλάκια (παραπάνω ωάρια).

3.Πρωτόκολλο ανταγωνιστή

Εάν η εφαρμογή του πρωτοκόλλου δεν έχει την κατάλληλη ανταπόκριση ή εάν υπάρχει ορατός κίνδυνος ανάπτυξης συνδρόμου υπερδιέγερσης των ωοθηκών (οι ωοθήκες δηλαδή τείνουν να αναπτύξουν θυλάκια μεγαλύτερα σε μέγεθος από το αναμενόμενο) τότε εφαρμόζεται ανταγωνιστής για ένα κύκλο. Τα αντισυλληπτικά χάπια βοηθούν επίσης στο να "ηρεμήσουν" οι ωοθήκες, οπότε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το Πρωτόκολλο διέγερσης.

4.Πρωτόκολλο αγωνιστή

Εάν η ανταπόκριση των ωοθηκών είναι κατώτερη του αναμενόμενου ή είστε σε μία προχωρημένη ηλικία τότε θα χρησιμοποιηθεί συνδυασμός αγωνιστή με ελάχιστη δόση ανταγωνιστή. Ο συνδυασμός συνεχίζεται μέχρι να αποφασιστεί ότι η ωρίμανση των ωοθυλακίων είναι ικανοποιητική και μπορούμε να προχωρήσουμε στην ωοληψία. 

5.Αγωνιστές/ανταγωνιστές

Πρόκειται για φαρμακευτικές ουσίες οι οποίες όπως αποκαλύπτει και το όνομά τους οι μεν διεγείρουν την ωοθήκη οι δε (ανταγωνιστές) την καταστέλλουν. Ο συνδυασμός τους έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμος στην υποβοηθούμενη εγκυμοσύνη.

6.Εναλλακτικό Πρωτόκολλο

Η χρήση αυτοκόλλητων διαδερμικής απελευθέρωσης οιστρογόνου ίσως προταθεί σε μία γυναίκα η οποία έχει μικρή αντα πόκριση στα φάρμακα ή έχει βρεθεί να διαθέτει μειωμένο απόθεμα ωοθηκών σε ωάρια (Diminished Ovarian Reserve (DOR)). Η εφαρμογή τους ξεκινάει 14 ημέρες πριν από την ημέρα 1 του επόμενου κύκλου.

 

Διαβάστηκε από: 5207 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « IVF εξωσωματική γονιμοποίηση IVF ερωτήσεις »